Windsurfing i hårdt vejr
Windsurfing er en god mulighed for at udfordrer sig selv, få et stærkt fællesskab og en masse god motion.

Prøv en anderledes sport, og få et dejligt fællesskab og mærk den helt særlige terapi, som windsurfing kan give. Ifølge Henrik Tang, klubkonsulent i Dansk Sejlunion, kan windsurfing nemlig give en stor frihed og ekstra overskud i hverdagen.

"At være på vandet er en god mulighed for mig til at slappe af. Det er en mental batteriopladning. Alt hvad der er af udfordringer i mit liv, kommer på afstand for en stund i samhørighed med naturen," fortæller han. 

Læs også: Oplev andre aktiviteter på vandet

6 gode råd inden du tager ud på vandet 
  • Sørg altid for, at dit udstyr er sødygtigt og velegnet til det vind og vejr, som du skal ud i
  • Fortæl altid nogen, hvor du tager hen, og hvornår du er tilbage
  • Spørg dig selv, om du kan klare de aktuelle forhold på vandet
  • Windsurf sammen med andre, så undgår du, at uheldige situationer opstår
  • Undgå fralandsvind, stærk strøm og dårlig sigtbarhed.
  • Tag hensyn til andre på vandet

Kilde: Henrik Tang, Dansk Sejlunion.

...

Hvordan kommer du i gang?
En af de vigtigste ting, når man skal i gang med at windsurfe er at kontakte en klub. Windsurfing kræver nemlig en del udstyr, som man kan låne i klubberne. Det er også vigtigt, at man får noget undervisning i windsurfing, da det er utroligt svært at starte ud med på egen hånd. Du kan finde en klub lige her.

"Jeg vil anbefale, at man deltager i klubbens træning, så man udvikler sig og lærer de vigtigste færdigheder," fortæller Henrik Tang.

Mange "vokser" også hurtigt fra det begynderudstyr, man starter med at blive introduceret til i klubberne, og derfor kan det rent økonomisk bedre betale sig at vente med at købe eget udstyr og låne klubbens, indtil man har bedre styr på windsurfing, uddyber Henrik Tang. 

Læs også: disse apps er nyttige i naturen

Hvor er de bedste steder at windsurfe?
Danmark er omgivet af vand. Derfor er der utrolig mange dejlige steder, man kan kitesurfe i Danmark. Populære steder kan være steder som Hvide Sande, Amager Naturpark, den sjællandske nordkyst eller Klitmøller.

Med andre ord, så handler det bare om at komme ud på vandet!

Hvad kræver det at windsurfe?
Der er mange forskellige discipliner indenfor windsurfing, og dermed kan windsurfing også dyrkes i forskellige slags forhold, afhængigt af udøvernes niveau og disciplin. Generelt set anbefaler Henrik Tang dog, at begyndere holder sig inden for vindstyrker op til 10 m./sek., mens ideelle forhold for øvede surfere er 8-20 m./sek.

Herudover mener Henrik Tang, at det er afgørende, at man har et grundlæggende kendskab til vejret, kan læse vejrudsigter godt, kender sine egne begrænsninger og har modtaget en del træning, hvis man ønsker at give sig i kast med at windsurfe på egen hånd. 

Læs også: Sådan kommer du i gang med at sejle i kano

Hvis du gerne vil konkurrere
indsurfing har været i Danmark i mere end 50 år og har mere end 8000 aktive surfere, og derfor er der også et stort og åbent miljø, som appellerer til alle, der gerne vil et fællesskab. Derfor er der også gode muligheder for at konkurrere, hvis man har fået blod på tanden for at deltage i stævner eller konkurrencer, fortæller Henrik Tang. 

"Der er konkurrencer i stort set alle discipliner og på mange forskellige niveauer, så der er en masse at tage fat i. Det er egentlig bare med at komme i gang," siger Henrik Tang. På Dansk Brætsejlerorganisations hjemmeside, kan man orientere sig i de mange tilbud.

 

Læs også: Ny til at sove i shelter? Læs de bedste tips og tricks